سمسمة
عدد المساهمات : 16 تاريخ التسجيل : 05/12/2009
| موضوع: كباب السبت أكتوبر 09, 2010 8:51 am | |
| المقادير: 1 كيلو غرام لحم مفروم ,, 1 بصلة متوسطة مبشورة ,, ربع كوب بقسماط ,, 1 بيض مخفوق (اختياري) ,, 1 ملعقة صغيرة ملح ,, 1 ملعقة صغيرة كركم ,, 2/1 ملعقة صغيرة فلفل اسود ,, 1 ملعقة كبيرة عصير ليمون ,,
الطريقة:
- اخلطي المقادير كلها وغطيه واتركيه في الثلاجة طول الليل ,, أو اتركيه في حرارة المطبخ لعدة ساعات ,, - البصل المبشور صفيه من الماء عشان ما يفج معاج الكباب من الاسياخ ,, وقبل استخدامه بعد ,, وكل ما كان بارد كان أحسن بوايد ,, - قطعي الكباب لي قطع متساوية .. وبعدين لفيها على السيخ الخشبي أو المعدن ,, - حطيه على النار على بعد قليل ,, واستمري في تحريكه بشكل دائري علشان ينضج من كل الجهات ,, وبعدها اتركيه على كل وجه شوي علشان يحمر ,, - قدميه ساخن ,, وتقدرين ترشين سماق عليه ,, وتقدمينه مع الخبز الإيراني والعيش ,,
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|