السنبلاوين بلدى
السنبلاوين بلدى
السنبلاوين بلدى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

السنبلاوين بلدى

منتدى خاص بمدينة ومركز السنبلاوين ( تابع لشبكة شباب السنبلاوين )
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» صور اشجار الفاكهه
عالم المكرونة I_icon_minitimeالإثنين يناير 14, 2019 9:51 am من طرف مديرالمنتدى

» اطول شجرة بالعالم
عالم المكرونة I_icon_minitimeالإثنين يناير 25, 2016 1:14 pm من طرف ابن النيل

» أغرب شوارب ولحى في بطولة عام 2015
عالم المكرونة I_icon_minitimeالأربعاء نوفمبر 25, 2015 3:48 am من طرف ابن النيل

» رجيم تخسيس الارداف
عالم المكرونة I_icon_minitimeالأحد مايو 17, 2015 10:50 am من طرف مديرالمنتدى

» بالمستندات مصر تمنح الدول الأوروبية قروضاً .. والأقتصاد المصري الأقوي في العالم
عالم المكرونة I_icon_minitimeالأربعاء مايو 06, 2015 2:16 pm من طرف مديرالمنتدى

» نصائح لمريض السكر
عالم المكرونة I_icon_minitimeالأحد مارس 29, 2015 11:15 am من طرف فارس السنبلاوين

» خديجة والغراب
عالم المكرونة I_icon_minitimeالثلاثاء مارس 03, 2015 1:41 pm من طرف فارس السنبلاوين

» لقاء ثروت الخرباوي والرئيس السيسى
عالم المكرونة I_icon_minitimeالجمعة فبراير 27, 2015 9:27 am من طرف ابن النيل

» إكتشاف سر مثلث برمودا بسبب هرمان ضخمان من الكريستال تحت سطح الماء
عالم المكرونة I_icon_minitimeالجمعة فبراير 27, 2015 9:23 am من طرف ابن النيل

دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
مواضيع مماثلة
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
 
 
 
اكبر سباق مواقع عربي
 
 
 
» إصرار البعض على صلاة ركعتي الطواف خلف المقام حتى في أيام الزحام .

» كتب في العقد ثمناً أكثر مما دفع وأخذه من الشفيع.

» وقع في العادة السرية في ليالي منى في الحج ! .

» يتحلقون حول النساء في الطواف ، فلا تكون الكعبة عن يسارهم.

» يخشى على ولده من الفساد عند التحاقه بالمدرسة الثانوية.

» قضاء الصوم الواجب في أيام التشريق لا يصح .

» لماذا يكبر الإمام في صلاة العيد .

» حكم تعليم غير المسلم القرآن الكريم.

» التكبير المطلق والمقيد ( فضله ووقته وصفته ) .

» حكم صيام أيام التشريق .

تحميل صور مدى الحياة
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
مديرالمنتدى
عالم المكرونة Vote_rcapعالم المكرونة Voting_barعالم المكرونة I_vote_lcap 
فارس السنبلاوين
عالم المكرونة Vote_rcapعالم المكرونة Voting_barعالم المكرونة I_vote_lcap 
حماده حسنى
عالم المكرونة Vote_rcapعالم المكرونة Voting_barعالم المكرونة I_vote_lcap 
محمد شرف الدين عبد الرحمن
عالم المكرونة Vote_rcapعالم المكرونة Voting_barعالم المكرونة I_vote_lcap 
زهرة البرجاس
عالم المكرونة Vote_rcapعالم المكرونة Voting_barعالم المكرونة I_vote_lcap 
بنت الحوال
عالم المكرونة Vote_rcapعالم المكرونة Voting_barعالم المكرونة I_vote_lcap 
قلب طفلة
عالم المكرونة Vote_rcapعالم المكرونة Voting_barعالم المكرونة I_vote_lcap 
ابن النيل
عالم المكرونة Vote_rcapعالم المكرونة Voting_barعالم المكرونة I_vote_lcap 
عاشق الاهلى
عالم المكرونة Vote_rcapعالم المكرونة Voting_barعالم المكرونة I_vote_lcap 
حديث المدينة
عالم المكرونة Vote_rcapعالم المكرونة Voting_barعالم المكرونة I_vote_lcap 
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 49 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 49 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 538 بتاريخ السبت مايو 26, 2012 6:58 am
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 225 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو محسن فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 3569 مساهمة في هذا المنتدى في 2317 موضوع

 

 عالم المكرونة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
حديث المدينة




عدد المساهمات : 114
تاريخ التسجيل : 04/11/2009

عالم المكرونة Empty
مُساهمةموضوع: عالم المكرونة   عالم المكرونة I_icon_minitimeالأحد نوفمبر 08, 2009 9:58 am


طبق مكرونة فرن باللحمة
المفرومة



المقادير:


كيس مكرونة أقلام.
• 1/4 كيلو لحمة مفرومة.

ملعقة صغيرة ريحان,
جاف مطحون.
• كوب كبير عصير طماطم.
• نص
كوب زيت ذرة.
• 1/2 كوب
جبنة رومي مبشورة.
• بصلة كبيرة مقطعة
قطع صغيرة.
• ملح وفلفل.

الطريقة:

1-
هنسلق المكرونة ونحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة علشان ما
تلزقش
مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية فيها.

2-
بعد كده هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق تقطيع بصلة كبيرة إلى قطع صغيرة
بعد
كده نضيف إليها الملح والفلفل الأسود واللحمة ونحطهم على النار ونضيف
إليهم
ملعقة سمنة ونسيبهم على النار مع التقليب المستمر، وبعد نص ساعة نضيف

إليها كوباية مية ونسيبها على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية دي. لما
نلاقي
إن اللحمة شربت كل المية اللي فيها نضيف إليها عصير الطماطم والريحان

ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة كمان مع التقليب.

3- هنجيب صينية
كبيرة
ونحط فيها المكرونة ونرش عليها ملعقة زيت ونقلبها كويس وبعد كده نضيف

إليها اللحمة المعصجة ونقلبهم مع بعض وبعد كده نرش الجبنة الرومي المبشورة
من فوق سطح المكرونة واللحمة.

4- هندخل الصينية في فرن البوتاجاز
لمدة
ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي إن الجبنة ذابت نخرجها ونحطها في طبق
التقديم.


طبق المكرونة بالمأكولات البحرية



المقادير:


كوب زيت ذرة.
• 2 ملعقة صغيرة بهارات سمك.
• 2
ملعقة كبيرة عصير
ليمون.
• 1/4 كيلو سبيط "كالاماري" مقطع قطع
متوسطة الحجم.
• 1/4
كيلو جمبري متوسط الحجم مقشر ومتنظف.
• 1/4
كيلو سمك فيليه مقطع قطع
متوسطة الحجم.
• كيس مكرونة أقلام أو
"اسباجيتي".
• نص حزمة بقدونس
مقطعة قطع صغيرة.
• 4 فصوص ثوم
مدقوق.
• ملح وفلفل.
• 1 حبة
فلفل أخضر حار مقطعة قطع صغيرة.

كوب كبير عصير طماطم.
• بصلة
مقطعة قطع صغيرة.

الطريقة:

1-
أول حاجة هنعملها هي أننا هنحضر
المأكولات البحرية عن طريق أننا ننظف
الجمبري ونغسله كويس، ونغسل السمك
والكالاماري ونقطعها كويس مكعبات متوسطة
الحجم ونرش عليها عصير
الليمون.

2- بعد كده هنبدأ نعمل صلصة الطماطم
عن طريق إننا نسخن
ربع كوب الزيت على النار، وبعد كده نضيف إليه البصلة
المقطعة قطع
صغيرة مع التقليب المستمر لغاية ما البصلة لونها يبقى ذهبي،
وبعد كده
نضيف إليها الثوم والفلفل الحار ونقلبهم كلهم مع بعض، وبعد كده
نضيف
عصير الطماطم والملح والفلفل ونص كوب ماء ونسيبهم على النار لمدة نص
ساعة
أو لغاية الصلصة ما يبقى قوامها سميك.

3- هنسخن 1/4 كوب زيت في
صينية وبعد كده نضيف إليه الكالامارى والسمك والجمبري ونقلبهم كلهم مع بعض
لغاية ما لون السمك والكالاماري يبقى أبيض والجمبري لونه يبقى برتقالي
نضيف
إليه بهارات السمك والملح والفلفل.

4- أثناء ما بنعمل الصلصة
هنسلق
المكرونة ونحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة علشان ما
تلزقش
مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية فيها.

5-
هنبدأ بعد كده في إضافة السمك والجمبري والكالاماري والبقدونس المفروم إلى
صلصة الطماطم ونسيبهم على النار لمدة 5 دقائق مع التقليب المستمر.

6-
هنجيب طبق التقديم ونحط فيه المأكولات البحرية بالصلصة، وبعد كده نحط
المكرونة
ونقلبهم كلهم مع بعض.



طبق
المكرونة النجرسكو



المقادير:



كيس مكرونة أقلام.
• نصف دجاجة مسلوقة ومخلية من العظم ويفضل الصدور.


• 3 معالق كبيرة زبدة.
• 1/2 كوب
كبير
دقيق.
• 4 كوبايات لبن.
• ملح وفلفل.
• بيضة.
1/2 كوب جبنة موتزاريلا أو شيدر.

الطريقة:

1-
هنسلق المكرونة وبعد كده
نحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة
علشان ما تلزقش مع بعضها
وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية
فيها.

2- بعد كده
هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف
إليها الدقيق مع
التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقي ذهبي بعد كده نضيف إليه
اللبن
تدريجيا مع التقليب المستمر لغاية ما يبقى قوامه سميك، بعد كده نضيف
إليه
الملح والفلفل الأسود ونشيليه من على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة
ونحطها
في طبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى
البشاميل
ونقلبهم مع بعض.

3- هنجيب قطع الدجاج المخلية ونضيفها إلى
المكرونة
ونضيف إليهم قليل من الموتزاريلا ونقلبهم مع بعض كويس.

4-

هنجيب صينية فرن وندهنها بشوية بشاميل وبعد كده نحط فيها المكرونة والفراخ
والموتزاريلا وبعد كده نغطي وش الصينية بطبقة من البشاميل.

5-
هندخل
الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة ساعة إلا ربع وبعد كده نخرجها
ونحط
على وشها باقي الجبنة الموتزريللا أو الشيدر وندخلها الفرن تاني لمدة
ربع
ساعة أو لغاية ما لونها ما يبقى ذهبي نخرجها ونقطعها ونحطها في طبق
التقديم.



طبق اللازانيا



المقادير:



كيس مكرونة لازانيا.
• نص كوب كبير دقيق.

ملح وفلفل.
• 2 كوب
جبنة موتزاريلا مبشورة.
• 2 ملعقة كبيرة
زيت ذرة .
• 1/2 كيلو
لحمة مفرومة.
• 4 كوبايات لبن كامل
الدسم.
• كوب كبير عصير طماطم.


• بصلة متوسطة الحجم مقطعة
قطع صغيرة.
• بيضة.

1/2 كوب زبدة. الطريقة
:

1-
هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق أننا نقطع بصلة كبيرة إلى
قطع صغيرة بعد
كده نضيف إليها الملح والفلفل الأسود واللحمة ونحطهم على
النار ونضيف إليهم
ملعقة سمنة ونسيبهم على النار مع التقليب المستمر
وبعد نص ساعة نضيف إليها
كوباية مية ونسيبها على النار لغاية ما اللحمة
تشرب المية دي لما نلاقي إن
اللحمة شربت كل المية اللي فيها نضيف
إليها عصير الطماطم ونسيبهم على
النار لمدة ربع ساعة كمان.

2-
بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا
نسخن الزبدة ونضيف إليها الدقيق
مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقي ذهبي،
بعد كده نضيف إليه اللبن
تدريجيا مع التقليب المستمر لغاية ما يبقى قوامه
سميك، بعد كده نضيف
إليه الملح والفلفل الأسود ونشيله من على النار وبعد ما
يبرد نجيب بيضة
ونحطها في طبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده
نضيفها إلى
البشاميل ونقلبهم مع بعض.

3- هنسلق المكرونة وبعد كده
نحطها في
مصفاة علشان تصفي أي مية فيها.

4- هنجيب صينية فرن وندهنها

بالجزء المتبقي من الزبدة وبعد كده ندهنها بالبشاميل ونبدأ بعد كده في
توزيع
طبقة من المكرونة اللازانيا ومن فوقها طبقة البشاميل وبعد كده نضيف
إليها
كمية مناسبة من صلصة اللحم ومن فوقها نحط الجبنة المواتزيللا، هنكرر
الموضوع
ده أربع مرات بحيث يكون عندنا أربع طبقات من اللازانيا و 3 طبقات
من
صلصة اللحم وبعد آخر طبقة من اللازانيا نضيف الجزء المتبقي من البشاميل
ونرش
فوقه طبقة من الجبنة المتزاريللا.

5- هنشغل الفرن على درجة
حرارة
متوسطة وندخل صينية اللازانيا لمدة ساعة أو لغاية ما الجبنة تسيح ووش

الصينية يبقى لونه ذهبي نخرجها ونقطعها ونحطها في أطباق التقديم

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
عالم المكرونة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صناعة المكرونة فى المنزل
» عالم الزهور 1
» عالم الزهور3

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
السنبلاوين بلدى :: حواء السنبلاوين :: المطبخ المصرى والعربى واشهر المأكولات العالمية-
انتقل الى: