محمد شرف الدين عبد الرحمن
عدد المساهمات : 203 تاريخ التسجيل : 05/12/2009
| موضوع: طريقة تنظيف السبيط بالصور السبت فبراير 18, 2012 9:10 am | |
|
[center] طريقة تنظيف السبيطبالصور[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]دا طبعا كلمارى مش سبيطتعالوا الأول نعرف الفرق بين الإتنينالإثنين من نفس فصيلة الرخويات البحرية (الحبار)[size=25]السبيطوهو حيوان بحري رخوي اللحم ابيض اللون بعد التنظيفسلسله ظهره عظميه الطبيعه ويستخدم كطعام للعصافير بعد ان ينشف ويجف من المياه ويعتبر من المصادر الهامه للكالسيوم وهو سميك اللحم ويستخدم في القلي والشوي والطواجن وهو لذيذ الطعم جدااااااااااااااااا
[size=25]الكلماري [/size] شكله مخروطي او قرطاسي الشكل ولحمه رقيق وهو وردي اللون ويستخدم في الحشو يحش ارز او يحشي جمبري والسبب انه رقيق الجلد وشكله مخروطي ويحشي ويرص بالصنيه ويضاف له عصير الطماطم وله اكثر من استخدام وهو شهي الطعم ايضا وسلسله ظهره بلاستيكيه الشكل والملمس وشفافه المظهر (بلاستيكية لدرجة انى اول مرة نظفته بالبيت اعتقدت انه بالع حاجة بلاستيك والله... لأنى مكنتش بجيب غير السبيط وكنت عارفة شكل السيبيا)
تعالوا نشوف طريقة التنظيف
عموما تنظيفه سهل ودى الخطوات بالشرح و الصور تابعى معى
1- امسكى بجسم الكلمارى او السبيط جيداااا شدى الرأس بشده و بحرص و لفيها بطريقه حلزونيه اذا لزم الامر لتسهيل خروجها (دا كلمارى ياجماعة)
ونقطع الأجنحه قطع كما فى الصورة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نعصر ليمون على القطع ونضعها فى دقيق متبل بملح وفلفل اسود وكمون خفيف واى بهارات تفضليها... يعنى حسب رغبتك وتذوقك[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]اتركى القطع فى الدقيق حتى تصبح لزجه لان هذا يعطى الكلمارى قرمشه رائعه عند القلى[size=21]وعن خبرتى الشخصية (Om Elbnat)، بضيف بقسماط مطحون للدقيق أو القليل من دقيق الذرة الناااااااااااعم او الكورنفليكس الخالى من السكر المطحون ناااااعم... بيعمل قرمشة رهييييييييييييييبة[/size] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]يحمر حتى يصبح ذهبى اللون و يقدم مع عصير الليمون للى يحب الليمون زيادة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[/size][/center] | |
|