ابن النيل
عدد المساهمات : 127 تاريخ التسجيل : 05/12/2009
| موضوع: الفطير المشلتت الإثنين أبريل 16, 2012 5:15 am | |
| المقادير: دقيق معلقه صغيره ملح ماء للعجن مافيش ابسط من كده وطبعا سمنه حلوه كده لزوم الطبقات بتاعت الفطيييير ندخل فى الخطوات نعجن كل المقادير حتى الحصول على عجينه لينه وطريه اووووى بس ماتلزقش فى الايد ونعجنها حلوووووووووو اوووووووووى عشان لما نفردها ماتتقطعش مننا زى كده
المصدر/ [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] | [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 2592x1944 الابعاد 754KB. | وبعد كده اقطعها كور صغيره وده لان المساحه اللى انا بفرد عليها مش كبيره صغيره واضعها فى وعاء مدهون بالزيت زى كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 2592x1944 الابعاد 723KB. | وسيبيها تريح على الاقل نصف ساعه ونعرف ان هى بقيت خلاص جاهزه على الفرد لما نغرز صباعنا فيها والعجينه ماتردهاش تانى زى الصوره ديه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 2592x1944 الابعاد 629KB. | وبعد كده ماخد كوره ونفردا بالنشابه لحد ماتبقى زى ورقه السيجاره رفيعه جداااااا وشفافاه وندهنها سمنه ونقفلها مربع زى الصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 2592x1944 الابعاد 629KB. |
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 2592x1944 الابعاد 470KB. |
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 2592x1944 الابعاد 542KB. |
وطبعا فردت الكوره وادهنها بالسمنه وبعد كده احط اللى انا مطبقاها من قبل كده جواها وبعد كدها اقفلها لحد ماخلصت كل الكور احطها فى الصينيه واسيبها شويه تريح وبعد كده افردها فى الصينيه والصور هتوضح اكتر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 2592x1944 الابعاد 542KB. |
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 2592x1944 الابعاد 473KB. |
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 2592x1944 الابعاد 343KB. |
وبعد كده ادخلها الفرن واكون مشغله الفرن من قبل كده على درجة من 180الى 200درجه ومشغله مع الفرن الشوايه وهى بتستوى هتلاحظو انها بتتنفخ زى عجينه الباف بسترى وده طبعا بفضل السمنه اللى جوه الفطيره فبتخليها تعمل طبقات وتتنفخ وده شكلها بعد ما استوت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 2592x1944 الابعاد 568KB. |
اظن ديه موضحه اكتر انها منفوخه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 2592x1944 الابعاد 421KB. |
وده شكل الطبقات من جوه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | هذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 2592x1944 الابعاد 469KB. |
| |
|